Over ons en de goede doelen

Lions zijn mensen die zich belangeloos inzetten om lokaal en wereldwijd anderen te helpen die hulp nodig hebben, waarin niet door de reguliere kanalen wordt voorzien.

 

Voorbeelden van onze goede delen zijn:

’t Fierhuis in Soest – In ‘t Fierhuis in Soest wonen 12 mensen met een verstandelijke beperking. Een plek die ruimte biedt voor hun ontwikkeling. Een plek waar ze met begeleiding zichzelf kunnen zijn. Lions Soestdijk steunt ’t Fierhuis door tenminste twee keer per jaar hand- en spandiensten te verlenen in en om het huis.

 

Kinderhospice ZonnaCare in Den Dolder  Kinderhospice ZonnaCare biedt zorgintensieve kinderen een leuk en ontspannen verblijf en de ouders van die kinderen even ‘rust’. Zorgintensieve kinderen zijn jonge, beperkt mobiele kinderen bij wie in de thuissituatie ziekenhuisverplaatste zorg wordt geleverd en permanent toezicht noodzakelijk is. Lions Soestdijk ondersteunt het Hospice zowel door de handen uit de mouwen te steken als financieel.

 

Kinderdagcentrum De Blauwe Vogel in Soest – Kinderdagcentrum De Blauwe Vogel biedt begeleiding, dagbesteding en behandeling aan kinderen van 0 tot 18 jaar, met een ernstige verstandelijke meervoudige beperking. Lions Soestdijk organiseert jaarlijks twee dagen een uitje voor deze kinderen bij Manege Zonder Drempels in Ede. De manage zonder drempels is speciaal voor mensen met een ernstig meervoudige beperking ingericht. De kinderen van de Blauwe Vogel kunnen tijdens hun bezoek aan de manege ontspannen en genieten van de paarden en hun bewegingen tijdens het paardrijden.

 

Mensen die Lion worden staan over het algemeen zelfstandig en zelfbewust in het leven en zijn graag bereid zich onbaatzuchtig in te spannen voor het goede doel. Dat doen ze bij voorkeur op vriendschappelijke basis met mensen van uiteenlopende beroepsgroepen. Door kennis te nemen van elkaars achtergrond en invalshoek bewijzen ze elkaar onderling ook een dienst.

De drie kernwaarden van de Lions zijn: externe hulp, zelfontplooiing en vriendschap.

Lionsclub Soestdijk bestaat uit 28 leden uit de omgeving van Soest, Baarn en Bilthoven. Wij hebben als doel om een positieve bijdrage te leveren aan de mens en de natuur binnen onze directe woon- en leefomgeving. Bij voorkeur helpen wij lokale organisaties, waarbij wij naast het ondersteunen met geld ook een fysieke bijdrage leveren.

Meer informatie over ons vind je op: Soestdijk clubsite homepage | Soestdijk (lions.nl)